Simptome duodenale. Ulcer gastric: Tot ce trebuie sa stii despre aceasta boala | Bioclinica

Ulcerul duodenal - simptome, diagnostic și tratament - BeHealthy

hpv tumor hals

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Pinterest Ulcerul este una dintre bolile primăverii, arsurile la stomac, senzația de prea simptome duodenale, greața sau balonarea fiind câteva dintre manifestări. Există studii care menționează o acutizare sau mai degrabă o accentuare a simptomatologiei dispeptice primăvara-toamna, însă nu este susținută, fiecare pacient având o caracteristică sezonieră individuală.

cancer de colon nmg

Simptomele de ulcer sau gastrită pot fi semne comune cu mai multe boli. Despre diagnostic, dr. Dispesia poate fi manifestare a unui ulcer, dar și a unei gastrite sau a unei afecțiuni pancreatico-biliare.

cheloo ce zodie este

Astfel, poate exista această simptomatologie atât în prezența unui ulcer gastric sau duodenal, dar și în absența lui, spre exemplu în gastrite. În ceea ce privește alimentația, dr Nicoleta Bucurică arată că, în general, alimentele acre, iuți, foarte concentrate și cruditățile pot accentua simptomele dureroase.

hpv positive causes

În mod particular, băuturile alcoolice și fumatul pot duce la apariția, agravarea sau întârzierea vindecării ulcerului gastro-duodenal prin mecanisme specifice, adaugă ea. Bucurică atrage atenția asupra consumului de medicamente antiinflamatoare, infecția cu Helicobacter pylori, unele boli particulare cum ar fi sdr.

traitement hpv huile essentielle

Zollinger Ellison și, în unele situații particulare, mai rare, radioterapia, unele infecții virale sau bacteriene, stresul extrem al organismului. Fumatul este un factor de risc important, întrucât crește secreția acidă gastrică, scade secreția protectoare de bicarbonat și prostaglandine și scade vascularizația la nivelul mucoasei.

hpv warts elbow

Săndica-Nicoleta Bucurică arată că băuturile carbogazoase de orice tip, cafeaua, chiar și cea decofeinizată, sucurile de fructe cu acid simptome duodenale pot duce la o creștere a secreției acide gastrice.

De asemenea, consumul de băuturi alcoolice, alături de fumat, poate duce la apariția bolii ulceroase.

Săndica-Nicoleta Bucurică, medic primar gastroenterologie, endoscopie digestivă diagnostică și terapeutică și ecografie generală.

Ațiputeafiinteresat