Condiloame condilomatoză

Condiloamele acuminate

condiloame condilomatoză

Condiloamele perianale condilomatoza anala sunt noduli de culoare roz-cenusie, cu aspect de conopida, situati pe mucoasa canalului anal si pe tegumentul perianal.

Cauzele condiloamelor anale Este o boala cu transmitere preponderent sexuala, la baza careia sta infectarea cu virusul HPV. Nu este exclusa si infectarea prin lenjeria intima contaminata.

condiloame condilomatoză

Simptomele condilomatozei anale Pacientii acuza aparitia senzatiei de corp strain in regiunea perianala, senzatie de umiditate locala, prurit perianal si uneori dureri la defecatie si sangerari. Stabilirea diagnosticului Diagnosticul se pune in urma inspectiei locale, dupa aspectul caracteristic al leziunilor. Tuseul rectal si anuscopia sunt obligatorii fiindca exista posibilitatea de extindere a condiloamelor acuminate in canalul anal pana la linia dentata si la nivelul plexului hemoroidal intern.

condiloame condilomatoză

La tuseul rectal se simt mici noduli pe canalul anal iar anuscopia ii vizualizeaza la nivelul plexului hemoroidal intern. Numarul si dimensiunile pot varia de la noduli solitari de mm pana la formatiuni mari de dimensiunea unui pumn.

condiloame condilomatoză

Tratament condilomatoza anala Tratametul condiloamelor acuminate este combinat : excizie chirurgicala, fototermocoagulare, tratament topic si sistemic condiloame condilomatoză preparate imunomodulatoare. Prima etapa de tratament este inlaturarea obligatorie a leziunilor si ulterior combinarea altor metode de tratament.

Condiloamele acuminate

Pot fi necesare cateva condiloame condilomatoză de excizie sau fototermocoagulare in functie de extinderea si marimea condiloamelor. Dupa incheierea tratamentului se recomanda controale periodice pentru prevenirea recidivelor posibile.

condiloame condilomatoză

Condiloamele netratate pot schistosomiasis hepatic se malignizeze de aceea trebuie de pus accent pe depistarea precoce a bolii si tratamentul recidivelor. Programari LaurusMedical.

condiloame condilomatoză

Ațiputeafiinteresat