Inalta Curte de Justiţie şi Casaţie a României a hotărât că postările de pe wall-ul tău de pe Facebook reprezintă un spaţiu public!

1526412_440124782806847_5787257577845092856_n

Atenţie ce o să postaţi pe Facebook pe wall-ul vostru.
Inalta Curte de Justiţie şi Casaţie a României a stabilit că profilul personal de Facebook constituie spaţiu public şi nu este unul privat. Personal, mi se pare un caz de cenzură.. adică ţi se încalcă un drept al exprimării libere, mai ales că WALL-ul tău ar trebui să fie un spaţiu privat nu?

Indiferent că este deschis publicului sau doar unui număr restrâns de prieteni, tot ce postezi pe Facebook poate atrage răspunderea legală, ca şi cum comunicarea ar fi efectuată în spaţiu public.

Mie personal, pare că acest lucru reprezintă un fel de cenzură, sau mai bine zis o autocenzură deoarece trebuie să fim, noi atenţi la ce postăm pe profilul nostru.
Atunci care mai este rostul rolul parolei a contului de Facebook? Dacă contul repretintă un spaţiu public?

Decizia Inaltei Curți de Juştitie şi Casaţie a României a venit ca urmare a respingerii ca nefondat a recursului unui fost funcţionar public din România, ce contestase o sancţiune de 1000 lei primită din cauza unei postări pe pagina personala de Facebook, menţinându-se soluţia Curţii de Apel şi precizându-se că Facebook nu este echivalentul email-ului.

Aşadar, limbajul ofensator, denigrator, discriminatoriu, amenţintările, injurile şi alte texte de natură similară pot atrage sancţiuni impotriva celui care a postat mesajul pe Facebook, chiar dacă postarea este accesibilă doar pe profilul personal şi doar către prieteni.

Unde se va ajunge? Se va ajunge oare să nu mă mai pot exprima liber nici aici pe blog?

Comentarii

You can leave a response, or trackback from your own site.
Lasa un comentariu


Powered by WordPress | Designed by: MMO Games | Thanks to MMORPG List, VPS Hosting and Shared Hosting
Copyright © fgsCS.ro WAR3FT - 2019