Windows 10 rulează şi pe display-uri cu rezoluţie mică

Cred ca majoritate dintre cei pasionaţi de IT ştiu că Windows 8 nu rulează pe rezoluţii mici, adică Windows 8 nu se descurcă foarte bine pe un calculator low-end, sau pe un netbook care are o rezoluţie a display-ului sub 1024 x 768 pixeli.
Microsoft o scăzut aceasta cerinţă aşa că Windows 10 poate rula şi pe o rezoluţie de doar 1024×600 pixeli.

Ok, se poate instala Windows 8 şi pe un asemenea display, dar o să întâmpinaţi multe probleme, cum ar fi Windows Store care o să dea un mesaj de eroare. Şi nu doar Windows Store. Windows 10 dădea aceasta eroare la prima variantă beta dar se pare că în al doilea build s-o reparat această eroare.
Conform celor de la playtech, pe un Asus Eee PC 1000H din 2008 Windows 10 nu se miscă excelent, dar totuşi e ok că Windows oferă suport pentru o generaţie hardware mai veche, ceea ce la Windows 8 era exclus.
Posibil ca acest lucru făcut de Microsoft să ajute companiile care scot device-uri low end pe piaţă.
De exemplu Toshiba vinde pe piaţă o tabletă de doar 7 inchi cu o rezoluţie a ecranului e doar 1024×600 pixeli, dar ca să îndeplinească cerinţele minime pentru Windows 8 o modificat driverul video pentru Windows să ruleze pe 1280×768 ceea ce o dus la scăderea calităţii imaginii.
Deci odată cu lansarea Windows 10, aceste lucruru vor intra în istorie.

Comentarii

You can leave a response, or trackback from your own site.
Lasa un comentariu


Powered by WordPress | Designed by: MMO Games | Thanks to MMORPG List, VPS Hosting and Shared Hosting
Copyright © fgsCS.ro WAR3FT - 2019